سیستم کنفرانس تحت شبکه چیست و مزایا و معایب آن در چه چیزی نهفته است؟ سیستم صوتی تحت شبکه چگونه کار میکند؟ این سوالات از جمله سوالاتی است که هنگام مواجهه با مشکلات برگزاری یک جلسه یا کنفرانس در یک شرکت ممکن است برای شما مطرح شود. برقراری ارتباط از راه دور بین انسانها همیشه یک چالش مهم و موثر پیشروی آدمیان بوده است. از گذشته تا به امروز انسان برای یافتن شیوههای ارتباطی مختلف، روشهای بسیاری را امتحان کردهاست. اما این روزها با توجه به پیشرفت روزافزون علم و تکنولوژی، نیاز به برقراری یک ارتباط مطلوب و ایدهال بسیار بیشتر از قبل احساس میشود. سیستم صوتی تحت شبکه و به دنبال آن سیستم صوتی تحت شبکه یکی از این تغییرات اساسی ارتباط دو سویه میباشد. سیستم صوتی
تحت شبکه، با مدیریت دادهها و اطلاعات و خدمات مرتبط با آن امکان یک ارتباط مطلوبتر، بهتر و سریعتر را فراهم کردهاست. بنابراین سیستم صوتی تحت شبکه با توجه به تاثیرگذاری و اهمیتی که در شیوه ارتباط دارند، مورد توجه خواهند بود. اکنون در این مقاله میخواهیم به معرفی سیستم کنفرانسهای تحت شبکه بپردازیم و مسائل مرتبط با سیستم صوتی تحت شبکه را بهطور دقیق بررسی کنیم.
اهمیت سیستم کنفرانس تحت شبکه در چیست؟
این روزها سبک و سیاق برگزاری جلسات در ادارات و شرکتها دیگر شبیه به گذشته نیست و پیشرفت تکنولوژی باعث تغییراتی در آنها شدهاست. سیستم کنفرانس صوتی تحت شبکه، امروز توانسته بسیاری از مشکلات قبلی را برطرف کنند و شرایط برگزاری جلسات را دقیقتر و شفافتر کنند. میتوان گفت که یک سیستم کنفرانس مجموعهای از تجهیزات صوتی است که میتوان گفت برای برقراری ارتباط راحتتر بین اعضای یک جلسه طراحی شدهاست. اهمیت یک سیستم کنفرانس صوتی تحت شبکه از آن جهت است که میتواند باعث مدیریت بهتر، دقیقتر و مناسبتر جلسات از راه دور و نزدیک شود. از این رو، با توجه به امکان ارتباط راحتتر و دقیقتر، تمایل به استفاده از این مسائل در بستر شبکه بیشتر از قبل شدهاست. از سیستم کنفرانس های تحت شبکه در اتاق کنفرانس، سالنهای کنوانسیون، اتاقهای جلسات، مراکز مطبوعاتی و در کلاسهای درس استفاده میشود. یعنی هر کجا که لازم به برقراری ارتباط بین افراد باشد، میتوان از سیستم کنفرانس صوتی تحت شبکه استفاده کرد.
معرفی سیستم کنفرانس
به طور کلی سیستم کنفرانس مجموعهای از تجهیزات الکترونیکی میباشد که میتوان برای مدیریت جلسات در شرکتها و ادارات، از آن بهره برد. این تجهیزات که شامل میکروفون، مانیتور، پروژکتور، دوربین و شامل دیگر تجهیزات کنفرانس میباشد، کمک میکند که بتوانید جلسه را به بهترین شکل مدیریت کنید. با قرار گرفتن امکاناتی مانند میکروفون و مانیتور در جلوی هر فرد در جلسات گفت و گو، تبادل نظر بسیار ساده و آسان میشود. یک سیستم کنفرانس مجهز در کنار تامین صدای و برقراری یک ارتباط صوتی در سالنهای کنفرانس امکان پشتیبانی از دوربینهای کنفرانسی را نیز دارد. با استفاده از یک سیستم کنفرانس، کنترل جلسات دقیقتر میشوند و امکانات بیشتری در اختیار افراد حاضر در جلسه قرار میگیرد. از جمله مزایای آن؛ مدیریت زمان برای مشارکت شرکتکنندهها، جلوگیری از اتلاف وقت در جلسه و همچنین جلوگیری از همهمه در حین برگزاری جلسات میباشد. یک سیستم کنفرانس از یک بخش کنترل مرکزی، واحد رئیس، پنلهای بحث و گفتگو و همچنین سایر نرم افزارها و ماژولهای رابط تشکیل شدهاست. بسته به کاربری و نوع تعامل موجود بین واحد کنترل مرکزی و دستگاههای شخصی شرکتکنندگان، سیستم کنفرانس به دو بخش سیمی یا بیسیم طبقهبندی میشوند.
ویژگیهای سیستم کنفرانس
سیستم کنفرانس، برای مدیریت جلسه قابلیتهای متعددی را در اختیار شما قرار میدهد و همین امر باعث میشود تا جلسات با بالاترین کیفیت برگزار شود. سیستم کنفرانس (چه سیستم صوتی تحت شبکه چه سیستم کنفرانس دیجیتال) قادر به مدیریت مسیر بحث به بهترین شیوه میباشد. هم سیستم کنفرانس دیجیتال و هم سیستم کنفرانس صوتی تحت شبکه، هر دو از دوربینهای اتوتراک که توانایی فیلمبرداری هوشمند از جلسه را دارند، پشتیبانی میکنند. همچنین برخی سیستمهای کنفرانس فول دیجیتال این قابلیت را دارند که هنگام نمایش تصویر و چهره سخنران، نام وی را نیز روی تصویر قید کنند. امکان رای دادن اعضا شرکتکننده در جلسه و همچنین توانایی شناسایی شرکتکنندگان در سیستم کنفرانسهای تحت شبکه و دیجیتال از دیگر ویژگیهای این سیستم میباشد. علاوه بر آن ترجمه همزمان، پخش لحظه به لحظه صدا برای چندین ناحیه و نمایش یک بلندگو روی صفحه نمایش از مسائل موثر دیگر است. در نهایت میتوان به قابلیت یکپارچهسازی با دیگر سیستمهای ویدئو کنفرانس، ضبط و نگهداری جلسات و امکانات چند رسانهای صوتی و تصویری اشاره کرد.
انواع سیستم کنفرانس
تکنولوژی بکار رفته در طراحی سیستمهای کنفرانس هوشمند آنها را به دو دسته تقسیم میکند. یکی سیستم کنفرانس دیجیتال و دیگری سیستم کنفرانس فول دیجیتال که همان سیستم صوتی تحت شبکه (IP Base) میباشد. در ادامه میخواهیم به تفصیل این دو نوع سیستم کنفرانس دیجیتال و تحت شبکه را تعریف کنیم.
سیستم کنفرانس دیجیتال
سیستم کنفرانس دیجیتال که در طراحی و ساخت آن از کابلهای هفت پین صدا استفاده میشود، از اجزای متعددی تشکیل شدهاست. میکروفون ریاست جلسه، میکروفون سخنران یا شرکتکننده، منبع تغذیه سیستم کنفرانس، دوربین کنفرانس و همچنین ابزار ضبط صدا و تصویر از جمله این اجزا میباشند. با نصب صحیح و اصولی میکروفونها، هنگام صحبت کردن اعضا یا پخش فایلهای صوتی و تصویری صدای یکنواخت و واضحی در سالن پخش خواهد شد. البته این تنها یکی از مزایای سیستم کنفرانس محسوب میشود و امروزه با پیشرفت صنعت الکترونیک، طبیعتا توقعات از سیستمهای کنفرانس بسیار بیشتر شده است. سیستمهای کنفرانس فول دیجیتال برای پاسخ به همین نیازها ساخته شده است. به همین دلیل تقاضا برای خرید و تهیه سیستم کنفرانس تحت شبکه و یا سیستم صوتی تحت شبکه بیشتر از قبل شده است.
اجزای سیستم کنفرانس دیچیتال
۱- میکروفون ریاست جلسه
۲- میکروفون سخنران شرکتکنندگان در جلسه
۳- سرور آمپلی فایر
۴- سوئیچ صدا
۵- دوربین کنفرانسی
۶- ابزار ضبط صدا و تصویر
سیستم صوتی تحت شبکه
به صورت کلی به انتقال صدا در قالب دیجیتال از یک مکان به مکان دیگر از طریق نوعی شبکه، سیستم صوتی تحت شبکه میگویند. در یک سیستم صوتی تحت شبکه شما میتوانید مقدار زیادی از اطلاعات را به وسیله یک کابل انتقال دهید. در سیستم صوتی تحت شبکه پهنای باند برای انتقال چندین کانال صوتی فشرده قابل استفاده است. این بدان معنی است که شما در سیستم صوتی تحت شبکه میتوانید صدا را در زمان و مسیر طولانی بدون تخریب سیگنال، ارسال کنید.
سیستم کنفرانس تحت شبکه
بر خلاف سیستمهای دیجیتال، در سیستمهای کنفرانس تحت شبکه یا فول دیجیتال از کابلهای Cat5 شبکه استفاده میشود. سیستم صوتی تحت شبکه با دسترسی به شبکه در یک سیستم واحد، قابلیتهای صوتی و تصویری بسیاری را برای مدیریت جلسه مهیا میکند.
نتیجه گیری
با توجه به معرفی سیستم کنفرانس دیجیتال و سیستم کنفرانس تحت شبکه باید نیاز خود را بشناسید و بدانید که به کدام نوع سیستم صوتی سالن جلسات نیاز دارید.
جهت دریافت مشاوره رایگان برای تجهیز سالن کنفرانس مجموعه خود میتوانید از طریق راههای ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
شماره تماس: ۰۲۱۴۲۹۸۱
شماره واتساپ: ۰۹۱۰۳۳۳۴۸۰۰
منبع: وبسایت شرکت مهندسی نوآوران تحقیق